Translate

joi, 28 februarie 2013

Secretions Magnifiques - Etat libre d'Orange

Va spuneam acum ceva vreme pe fb si pe blog despre cateva parfumuri bizare: cu miros de sunca, branza, secretii, cu vopsea, etc. Si-n timp ce va scriam eu despre ele, unul dintre ele m-a intrigat la maxim. Stiam de existenta lui de ceva vreme, am mai avut o tentativa sa comand un tester dar site-ul care le avea disponibile la momentul acela avea o taxa de transport foarte mare asa ca am renuntat. Este vorba despre Secretions Magnifique de la Etat libre d'Orange. 

"Fondatorul acestui “stat” al parfumurilor, “Etat libre d’Orange”, este Etienne de Swardt, un tanar parfumier nascut si crescut in Africa de Sud pana la o varsta frageda, apoi in Noua Caledonie. El si-a propus sa “cucereasca” Parisul cu cea mai pretioasa arma de care dispune: parfumul.
A fost prezentat uneia dintre cele mai celebre Case, Maison Givenchy, unde a studiat si lucrat o perioada de timp, in care si-a definit si structurat propriul stil. Aici a avut si primele succese in domeniu, devenind de “neinlocuit” pentru o perioada de timp. Ajuns la maturitatea creatiei sale, Etienne, spirit liber, non-conformist, si-a dorit si a reusit sa se afirme pe cont propriu in acest domeniu de creatie.
"Etat libre d’Orange" se declara a fi un stat independent al parfumurilor, definit de cultul libertatii si al non-conformismului olfactiv, eliberat de tabuuri, care recunoaste ca singuri suverani libertatea si erotismul olfactiv.
O enclava contemporana in lumea rigorilor creatiei de parfumerie, unde cele mai talentate “nasuri”, supuse exigentelor clientilor lor, trebuie sa se conformeze dorintelor si gusturilor acestora, lasandu-si libera fantezia si regasind originalitatea.
"Etat libre d’Orange" se doreste a fi un teritoriu eliberat de cenzura, subversiv si ludic, pentru a reda in parfumuri fantasmele creatorilor si mai putin un concept de marketing. Aroma reprezinta o intoarcere la definitia originala a parfumului, la expresia lui instinctuala, incarcatura sa erotica. Prin forta sa de evocare acest parfum recreeaza imaginea trupului uman si reda pulsatiile sale." sursa Beautik.ro

Despre Secretions Magnifique se spune ca: S de la sange, saliva, sperma - acest parfum reda expansiunea momentului ejacularii, de fiecare data inedit, atunci cand dorinta triumfa asupra ratiunii. Este un parfum care place si este acceptat complet sau dimpotriva, respins total.
Nota de varf: fucus, adrenalina;
Nota de mijloc: lapte, cocos, iris;
Nota de baza: santal, opoponax;
Nas: Antoine Lie.

Si acuma ce zic eu: in opinia mea si conform simtului meu olfactiv, parfumul asta  reprezinta mama, tata, bunicul si strabunicul imputiciunii si dezgustului. Mirosit direct din recipient pare un parfum ca orice altul: sintetic cu o usoara aroma florala. Pus pe piele miroase exact asa cum spune in descriere. Mi se pare un amestec din toate secretiile umane posibile sub toate formele lor, proaspete sau statute. 
Dupa cateva minute incepe sa miroase a lapte/iaurt stricat, urina, galbenusuri de ou, ceapa prajita, peste, alge. Daca nu m-ar apuca greata, v-as povesti mai in detaliu dar cred ca asta cu secretiile va este suficient. Sotul meu spune ca lui i se pare ca miroase a sange, fier. Mie mi se pare ca a fost bland cu descrierea asta. Persista extraordinar de mult, m-am spalat de 3 ori in 10 minute pentru ca pur si simplu nu duhoarea nu disparea. 
Iti intoarce stomacul pe dos, la propriu, n-am mai intalnit un asemenea parfum. 

Am pus testerul alaturi de celelalte parfumuri din colectie cu conditia "sa nu cumva sa mai simt putreziciunea aia prin casa ca ajunge DIRECT LA GUNOI" Men...:))

Citind alte review-uri, am aflat ca sunt persoane carora le place si il considera un parfum floral cu un "demonic twist". Mie mi se pare ca intregul parfum este demonic. Ca sa nu mai zic ca pe flaconul de parfum troneaza un ditamai penisul. 

Un review super funny, merita sa-l vedeti, o sa radeti copios :))


Daca vreti sa-l incercati, scrieti-mi sa va spun de unde am luat testerele. Dar pana atunci, eu va recomand din inima parfumurile Les Essences d'Amelie. Sunt 100% naturale, nu va intorc stomacul pe dos si sunt cu adevarat speciale, va promit :)