Translate

miercuri, 1 iunie 2011

Caracterul si tipul de parfum potrivit


Dupa cum bine stim, cand vine vorba de parfumuri, fiecare avem gusturi diferite. Un parfum, oricat de minunat ar fi pentru tine, este posibil ca mie sa nu mi se potriveasca. De exemplu, Chanel No.5, cel mai bine vandut parfum din toate timpurile mie personal imi provoaca greata. :) 
Ei bine, savurand eu una din cartile lui O.S Coifan despre parfumuri, am gasit o lista cu tipuri caracteriale si parfumuri al carui rezumat il gasiti mai jos:

Isn't she gorgeus? :)
Pentru persoanele tinere, increzatoare, optimiste si visatoare, pline de farmecul tineretii sunt recomandate mirosurile discrete, naturale, de citrice, flori, mirosuri calde de primavara, ape de toaleta usoare, diafane.

Pentru persoanele sportive, pline de dinamism si energie se recomanda parfumurile verzi, proaspete, de frunze sau fan proaspat cosit, mirosuri acvatice, marine.

Pentru persoanele visatoare, sensibile si romantice - parfumuri blande, parfumuri ce amintesc de farmecul naturii, note feminine florale sau masculine de lavanda.

Pentru persoanele introvertite, timide, ce iubesc intimitatea - mirosuri discrete si inofensive, acorduri blande, ape florale. 

Pentru persoanele puternice, sigure pe sine, hotarate si independente - note distinctive ce subliniaza caracterul, note de piele, tabac sau lemn, note orientale, lascive. 

Pentru persoanele sociabile, spirite deschise - note naturale simple, florale, ierburi, note de lemn.

Pentru persoanele conservatoare, rafinate si echilibrate care iubesc frumosul si eleganta - parfumuri floral-aldehidice (Chanel No 5) - deci eu nu-s nici conservatoare, nici rafinata, nici echilibrata si nici nu iubesc frumosul si eleganta :))

Pentru persoanele trufase si perfectioniste, verticale si hotarate se recomanda notele ambrate, floral-picante, mirosurile semiorientale.

Pentru persoanele tenace si ambitioase cu vointa puternica - note lemnoase seci, masculine. la categoria asta intra soacra-mea, ea se da cu parfumuri de barbati :)

Pentru persoanele comprehensive, pline de dragoste si prietenie - note romantice, usor picante, flori si lemn, note masculine de tabac, lavanda si mirodenii. 
Pentru persoanele tinere, active, fascinate de moda si party-uri - note de fructe tropicale sau note masculine de tabac si mirodenii.

Pentru persoanele intelectuale, studioase, introspective - mirosuri de piele si tabac.

Pentru persoanele senzuale, fermecatoare - note florale dulci, de zambile, liliac trandafir, tuberoze sau iasomie, note senzuale si afrodisiace, orientale. Se pare ca majoritatea dintre voi sunteti senzuali si fermecatori :)

Referinte: Parfumul - Mica Enciclopedie, O.S Coifan