Translate

miercuri, 31 martie 2010

Cremă/spumă de ras sau detergent de spălat vase ?


-->
Chiar dacă am blog despre aromaterapie, am să scriu aici si despre o mulţime de alternative cosmetice homemade. Dar cred că am mai zis asta undeva, nu? Sper că nu încep să am halucinaţii. Titlul poate părea derutant dar în postul ăsta vreau să vorbesc despre procedeul mult-prea-complicat de ras/epilat. Eu mă epilez cu aparat (de cele mai multe ori) dar vara, când nu am chef să mă umplu de bubiţe mici roşii, apelez la lamă. Dacă vă întrebaţi de ce nu mă duc la salon, vă răspund că „de-aia”. Am eu o oroare de saloanele de cosmetică. Nici nu vreau să aud de ele. Din când în gând mă duc la pensat (când n-am chef să mă pensez eu) şi când mă apucă să-mi arunc părul din cap la gunoi Cine ştie, ştie. :) Bun, şi acum la subiect. Ce ne facem când noi sau iubiţii/soţii/taţii rămân fără spumă de ras sau pur şi simplu nu vrem s-o folosim? Apelăm la ce avem prin caaaasă:
  1. Săpun. Cine n-are în casă săpun? (e retorică, nu vreau răspuns :) Cel cu uleiuri esenţiale este foarte bun, face chiar şi cele mai nasoale razoare să alunece foarte bine şi să nu irite.
  2. Balsam de păr. Acţionează asupra părului indiferent de locaţia lui :) şi îl face mai mătăsos şi mai uşor de îndepărtat. L-am folosit când am decis că părul meu nu mai are nevoie de balsam (are tendinţe de îngrăşare şi e scurt) şi decât să-l arunc l-am pus pe picioare. Din partea mea, nota 10 dar mi se pare totuşi costisitor să mă rad pe picioare cu balsam de păr.
  3. Şampon. Aceeaşi chestie. Cu şampon s-a ras my man odată când a rămas fără spumă şi a zis că e foarte ok şi că şi-a simţit faţa mult mai curată după decât cu spuma de ras.
  4. Crema de mâini sau loţiunea de corp. Deşi pare greu de crezut, loţiunea de corp are toate proprietăţile unei creme de ras. Adică este uşor de aplicat, înmoaie şi hidratează. Eu zic că dacă aveţi un recipient mare de loţiune, să nu mai daţi banii pe spumă.
  5. Ulei de migdale dulci. Cei pasionaţi de aromaterapie şi cosmetice homemade sigur au în casă ulei de migdale dulci. Este cunoscut pentru proprietăţile sale emoliente.
  6. Unt de shea. Despre proprieţăţile sale extraordinare, aici. Eu îl folosesc ca şi cremă de faţă, de mâini, de picioare. L-am încercat odată pentru ras şi mi-a plăcut de minune.
  7. Detergent de spălat vase. Ştiu că sună haios. Cică detergentul de spălat vase este special formulat pentru a proteja pielea mâinilor aşa că dacă vreţi să vedeţi dacă întradevăr o protejează cum trebuie, spuneţi-le bărbaţilor să încerce puţin pe lama de ras să vedeţi ce spun. Avertisment ! Am uitat să menţionez: detergent lichid de spălat vase. Să nu cumva să îi daţi cu Axion. :) :) Oricum, ultima parte n-aş încerca-o decât ca soluţie extremă. Foarte extremă.
Ideea este că bărbaţii s-au ras înaintea apariţiei spumei de ras aşa că mă gândesc că se poate supravieţui şi fără. Şi pe lângă asta mai economiseşti o gramadă de bani.