Translate

duminică, 14 februarie 2010

Celulita, bat-o vina !


-->
Am să încep prin a spune ca 8 din 10 femei au celulită. Asta ca să va simţiţi mai bine în cazul în care credeaţi că sunteţi printre puţinele femei care au. :))
Dar ce este celulita ? Eu ştiu dacă ma uit pe coapse şi pe şolduri. Voi ?
Din punct de vedere medical, celulita este rezultatul unui proces anormal de stocare a grăsimilor şi a toxinelor: alimentaţie defectuoasă, dezechilibre hormonale, predispoziţie genetică, tulburări ale glandei tiroide, lipsa activităţii fizice, folosirea contraceptivelor orale (ce noroc că nu folosesc aşa ceva, mi se par teribile).
Mai este foarte important de ştiut că la fel cum celulita nu se poate vindeca doar prin mişcare şi exerciţii fizice, la fel nu se poate vindeca doar prin creme, loţiuni, masaj, etc. Aceste modalităţi de tratare trebuie combinate pentru obţinerea unor rezultate satisfăcătoare. Şi bineînţeles, trebuie să avem o alimentaţie echilibrată (bogată in fibre, vitamine, minerale) şi să consumăm foarte multe lichide.
Eu am încercat mai multe metode, unele au dat rezultate, altele nu. De curând, am aflat o reţetă de ulei de masaj anticelulitic care promite multe pentru că are în compoziţie toate acele uleiuri esenţiale care au un efect real asupra celulitei. Este o reţetă veche de îngrijire a pielii folosită de călugăriţele Mănăstirii Carmelitelor din Franţa (eu mă tot întrebam dacă şi călugăriţele aveau celulită devreme ce posteau etc., iar dacă aveau de ce ar fi fost atât de preocupate de asta dacă oricum ele nu....mă rog, am să rămân cu misterul nedezlegat :). Eu am s-o încerc, mai am de cumpărat 2 uleiuri din compoziţie.
De ce avem nevoie :
- 30 picături ulei de melisă
- 3 picături ulei de măghiran
- 10 picături ulei de scorţişoară
- 30 picături ulei de lămâie
- 50 picături ulei de cuişoare
- 5 picături ulei de coriandru
- 30 picături ulei de angelică
Din păcate, această reţetă nu are în compoziţie un ulei de bază. Şi în general, uleiurile esenţiale sunt foarte concentrate şi pot provoca alergii (cuişoare, scorţişoară) iar din acest motiv trebuie diluate. Drept urmare, vă sfătuiesc ca la această reţetă să mai adaugaţi exact aceeaşi cantitate de ulei de bază (cantitatea de uleiuri esenţiale amestecate să fie egală cu cantitatea de ulei de bază). Uleiurile se amestecă şi se păstrează pe cât posibil într-un recipient închis la culoare. Se masează zona afectată măcar o dată pe zi cu mişcari circulare şi ferme.
Toate uleiurile se găsesc la magazinele naturiste sau online. Este foarte important să nu măriţi cantitatea de uleiuri esenţiale şi să aveţi grijă să nu intre în contact cu ochii sau să le lăsaţi la îndemâna copiilor.
Acestea fiind spuse, vă doresc spor la masat şi vă aştept cu păreri şi rezultate.

Sursa fotografiei: Dr. Roller